Kvindelig x Kridtcirklen @ Sydhavnsfestival, Aarhus, Denmark 14/8 2021

Replies
0
Voices
1
kvinde lig

I forbindelse med Sydhavnsfestival 2021, er Kvindelig og Kridtcirklen gået sammen om en hemmelig scene.

Her repræsenteres den helt ekstreme del af musiklivet på Sydhavnen – en uhellig blanding af obskur undergrundsmetal, eksperimenterende konceptuel musik, og kompromisløs harsh noise.

Som man måske fornemmer, er det ikke ligefrem det mest folkelige, kommercielle og imødekommende udtryk, der dyrkes. Helt i tråd med stilen skal man være villig til, at lede i afkrogene for, at finde frem til denne scene. Og man finder hverken Kvindelig eller Kridtcirklen på de sociale medier heller.

På lokationen hvor scenen findes, er der udtalte kaotiske reflektioner fra de høje vægge, som næsten helt omkranser det lille område. Netop derfor falder stedet meget i arrangørernes smag. Det ville være håbløst, at holde koncerter her med “almindelig musik”. Men til de genrer netop de repræsenterer, er det en gave. En spændende, og kreativ udfordring for harsh noise-delen, og en ond grottestemning til metal-delen.

Lidt om arrangørerne:

Kvindelig er et undergrundslabel med fokus på ekstrem musik, primært harsh noise. Alle udgivelser udkommer kun digitalt, og på genbrugte kassettebånd i tematiske indpakninger. Efter en Corona-pause, er der nu nye udgivelser på vej med Glamour Coma, NOISEBOB ELECTRONICS, Pol Mod Pol og Usømmelig Omgang.

https://kvindelig.bandcamp.com/

Kridtcirklen er primært koncertarrangør, med fokus på den del af den ekstreme metalundergrund som tør, at udfordre status quo indenfor metal. Desuden afholdes der også aftener, hvor der udelukkende lyttes til undergrundsmetal, som er udgivet på kassettebånd.

De optrædende:

Ess Beck

Ess Beck er Sydhavnsbaseret lydkunstner og eksperimenterende musiker, som blander digitale outputs med hjemmebyggede analoge lydkilder. Lyden opbygges og nedbrydes på bølgende rejse igennem et hav af effektpedaler, og slår ind mod land, i et smukt inferno af støj.

Goldchild

Goldchild navigerer mellem drøm og mareridt, som et barn lytter hun til det uhørbare, og det overvældende øredøvende, og prøver at opdage verden.

Thick White Duchess

Referencerne er fremmedgjorthed, sort humor og David Bowie.
Med en arbejdsproces, der kan ses eksplicit som et personligt eksorcismeritual, hvor en turbulent og traumatisk fortid, samt nutidig angst og afmagt, granskes gennem et nådesløst ironiserende filter.

Prefix Suffix

Prefix Suffix er et en-persons eksperimentalprojekt fra Fredericia. Der tages udgangspunkt i noise, metal og ambient, samt andre ender af ekstremmusik. Musikkens temaer drejer sig ofte omkring misantropi, selvhad, queer-identitet og anarki.

Untitled

One Bit Flow

One bit smartphone performance with custom javascript code, exploring sequences of power chords, in all intervals.
Andreja Andric is a Serbian composer and programmer, living in Aarhus in Denmark. He enjoys playful exploration of mathematical processes and chance and uses computer programming as key means of artistic expression. His work has been performed on several festivals worldwide. Holds a PhD in Music Informatics from the State University of Milan, Italy.

https://andrejaandric.bandcamp.com/

NOISEBOB ELECTRONICS

NOISEBOB ELECTRONICS giver de uønskedes knuste drømme nyt liv i deres hjemmebyggede modular synthesizer, der er baseret på salte chips.

https://fediverse.bandcamp.com/track/live-at-maskinen-svendborg-170819

Bureaucratic Bondage

Bureaucratic Bondage har taget slet skjult inspiration fra Franz Kafkas Processen. En formløs bureaukratisk overmagt, der udøver labyrintisk reglsadisme, oversat til nøje afmålt og altopslugende harsh noise. Bureaucratic Bondage har været aktiv på harsh noise scenen siden slut 90erne, under forskellige navne, hvor af dette er den seneste inkarnation.

https://kvindelig.bandcamp.com/album/bureaucrat-starter-kit

Glamour Coma

Deres ubesværede fornemmelse for chic har aldrig været mere tydelig, end med denne nye collezione. En asymmetrisk, men monokromatisk følelse af taktilitet. Motiverne udstråler både stram renhed samt en uanfægtet kontrast til de sagte silhuetter af romantisk charme. En udvidelse af den æstetiske grammatik. En hyldest til skulpturel subtilitet.

https://glassjellysouffle.bandcamp.com/album/ode-to-a-withered-perception-of-self

Author: kvinde lig

Underground label focusing on dark and extreme music with an emphasis on conceptual and small run releases. Physical releases are always on recycled tapes and packaging is also recycled in some way, if not found, stolen or donated.